BMW Individual maakt een zeiljacht van de 7 Serie

Elke reden om een feestje te vieren moet je met twee handen aangrijpen, zeker als je een autofabrikant bent. BMW Individual bestaat 25 jaar en daarom is het tijd voor een actiemodel, de BMW Individual M760Li inspired by Nautor's Swan. Een echt snelwegjacht

Dezeiljachten van het Finse Nautor's Swan zijn de grote liefde van zeilers met teveel geld. De boten zijn luxe en snel, net als de auto's uit Beieren. Daarnaast werken de bedrijven al jaren samen op zeilwedstrijden rondom de wereld. 

Het verjaardagsfeestje van de individualiseringstak van BMW is daarom een goed moment om een speciaal model te maken om de botenbouwer ook in het zonnetje te zetten. Om het jachtenthema in de auto te brengen, zijn de vloermatten vervangen door een teakhouten dek. Ook de achterbak heeft de teaktreatment gekregen. Uiteraard zijn de houten onderdelen gemaakt door de zeilbootbouwers. In het tweekleurige leer van de stoelen is het logo van Nautor's Swan geborduurd. Net als de jachten heeft deze BMW een lijn over de zijkant lopen.

Verder is het gewoon een normale 760 Li met een fijne twaalfcilinder voorzien van twinturbo die 610 pk levert. Via de achttrapsautomaat verloopt de sprint van 0-100 km/h in 3,7 seconden. Uiteraard neemt BMW de auto mee naar Frankfurt.