Oui! Grand Prix van Canada "gaat door"

Het lijkt erop dat er eindelijk goed nieuws komt uit de Formule 1. Het is nog met de nodige slagen om de arm, maar in Canada rekenen ze er vooralsnog op dat de Grand Prix kan doorgaan. Dan wordt er 14 juni eindelijk geracet!

Vettel

We hebben al acht Grands Prix moeten offeren aan de boze geest de Covid-19 heet en die met zijn nieuwe coronavirus over de wereld heerst, maar kennelijk heeft het effect. In ieder geval denkt men in Montreal dat de boze hoest, dood en verderfzaaier halverwege juni is verslagen.

De organisatie in Montreal is optimistisch. Zij hebben nog tot halverwege april om te kiezen voor een go of no-go. In tegenstelling tot Bakoe heeft het stratencircuit in Canada een semi-permanente status. Ze kunnen het dus veel sneller in elkaar zetten dan de bouwers in Azerbeidzjan.

Pasen

Tegen Motorsport zegt organisator François Dumontier: "It's still on the calendar as planned, 14 June. We are optimistic, but we are also realistic. We still have a few weeks - I would say two or three weeks in front of us - before we would have to start erecting the grandstands and preparing the site."

Hij verwacht dat de definitieve keuze pas hoeft te worden gemaakt na het paasweekend. Overigens kunnen ze momenteel nog niet beginnen aan het bouwen van het circuit omdat het coronavirus ook in Canada heeft geleid tot een lockdown met verplichting tot thuiswerken.

Verzetten

Dumontier laat overigens ook weten dat hij ook werkt aan een scenario waarin de race wordt verzet naar een latere datum. Net als in Zandvoort weet hij overigens geen datum te nomen voor een eventuele nieuwe Grand Prix. In verband met het weer sluit hij echter uit dat het na het midden van oktober zal gebeuren.