Kaarten Formule 1 in Zandvoort blijven geldig voor nieuwe datum

Op 3 mei krijgen we helaas geen Formule 1 Grand Prix op Circuit Zandvoort. Dankzij de coronacrisis is het raceweekend verplaatst. De nieuwe datum is nog niet bekend, maar kopers van tickets kunnen er hoe dan ook in met hun 'oude' ticket.

Zandvoort

Gisteren werd officieel wat velen al vreesden: de Grand Prix van Nederland gaat niet door in het weekend van 1, 2 en 3 mei aanstaande. In verband met de voortwoekerende crisis rondom het coronavirus en de ziekte COVID-19 die erdoor veroorzaakt wordt, is het niet verantwoord om honderdduizenden mensen bij elkaar te laten komen en over de wereld te laten reizen.

Wanneer de race dan wel wordt verreden is nog niet duidelijk. De organisatie in Zandvoort zegt alleen: "De race is tot nader order uitgesteld."

Met de FIA en Formula One Management kijken de Zandvoorters in de komende tijd naar een nieuwe datum. Dat kan later in het jaar worden, bijvoorbeeld in de aanvankelijk geplande zomerstop. Dan kijken veel mensen naar 9, 16, of 23 augustus. Het is echter ook mogelijk dat de GP helemaal niet in 2020 terugkeert. Dat hangt allemaal van de gezondheidssituatie en het sentiment in de wereld af.

Geldigheid tickets

Wat in ieder geval wel zeker is: de tickets die waren gekocht voor het weekend van 1, 2 en 3 mei blijven geldig op de nieuwe datum. De organisatie schrijft daarover: "Alle toegangskaarten blijven geldig voor een nieuwe datum. Tickethouders hoeven dus niet opnieuw mee te doen met een loting of in de wachtrij voor een webshop. Toegang tot de F1 Heineken Dutch Grand Prix is voor deze groep gegarandeerd."

Wie op de nieuwe datum echt niet kan, hoeft zich ook geen zorgen te maken. Het is mogelijk om dan de kaartjes in te leveren tegen een restitutie. De voorwaarden daarvan zullen bekend worden als de nieuwe datum bekend wordt.