Mooi. Gratis brandstof en parkeren voor #Zorghelden

De stroom van snelle oplossingen voor problemen wordt steeds groter. In verschillende steden krijgen helden die werkzaam zijn in de zorg nu gratis parkeervergunningen. Er zijn zelfs al tankstations die gratis brandstof verstrekken aan zorgverleners.

Parkeervergunning

Om met het laatste te beginnen. In Frankrijk geeft oliebedrijf Total gratis brandstoffen aan medewerkers van ziekenhuizen. Reden: het is veiliger om je te verplaatsen in een auto dan in het openbaar vervoer. In je eentje in een auto kan je geen mensen besmetten en ook niet besmet raken.

Om die reden heeft Total in ziekenhuizen vouchers neergelegd ter waarde van €50 miljoen, zodat de zorgverleners gratis brandstof in hun auto kunnen tanken.

Nederland

In Nederland heeft concurrent Shell een andere maatregel getroffen. In samenwerking met DSM zorgt de oliereus dat er miljoenen liters ontsmettende handgel komen voor de zorg. De productie vindt plaats bij Shell in Pernis en bij DSM in Geleen.

Daarnaast hebben verschillende gemeentes tijdelijke parkeervergunningen uitgegeven voor zorgpersoneel. Amsterdam kondigde de maatregel vorige week al aan. In Rotterdam werd de maatregel vanmiddag ingevoerd.