'Cristiano Ronaldo koopt Bugatti Centodieci van €8 miljoen'

Het schijnt dat voetballer en autoliefhebber Cristiano Ronaldo een extreem dure aankoop heeft gedaan. De Portugees lijkt een van de tien kopers te zijn van een Bugatti Centodieci. De bepaald niet subtiele hommage aan de AB110 kost €8 miljoen.

Centodieci

In een sportvrije periode komt de naam van Cristiano Ronaldo deze week toch behoorlijk vaak in het nieuws. Eerst bleek de extreem goed voetballende mooiboy zijn hotels in Portugal om te bouwen tot ziekenhuizen voor COVID-19-patiënten (de ziekte die door het nieuwe coronavirus wordt veroorzaakt). Nu komt er een leuker nieuwtje naar buiten.

Verschillende bronnen lijken te weten dat CR7 een nieuwe auto heeft gekocht voor in zijn verzameling. De Portugees zou een van de tien kopers zijn van de Bugatti Centodieci. De auto werd in augustus vorig jaar onthuld tijdens The Quail in Pebble Beach.

Sinds Stephan Winkelmann aan het roer staat van de Franse autofabriek wordt de basis-Chiron gebruikt voor allerlei projectjes om nog meer geld te kunnen verdienen. Eerst was daar La Voiture Noire, voor de inmiddels overleden Ferdinand Piëch. Overigens ging eerder al het gerucht dat Cristiano Ronaldo die auto (à €16 miljoen) kocht. Daarna kwamen de hogesnelheidsversies van de Chiron, en toen was er de hommage aan de Bugatti uit de jaren negentig, de EB110. Deze Centodieci zou nu zijn weg vinden naar de Portugese voetballer. Het nieuws zal vast niet in heel goede aarde vallen bij de eigenaar van Ronaldo's voetbalclub Juventus: de familie Agnelli, van FCA.