Porsche brengt touchscreens en navigatie naar klassieke 911's

Wie een klassieke luchtgekoelde Porsche 911 heeft, zit misschien niet op een hifi-systeem te wachten, maar Porsche levert het toch. DAB+, touchscreen en Apple CarPlay in een klein huis dat oogt als de originele radio.

POrsche

Een losse TomTom in je Porsche hangen, of met allerlei kabeltjes je telefoon in de sigarenaansteker inpluggen om te navigeren. Het zijn first world problems waar de eigenaar van een Porsche van meer dan een decennium gelden mee kampt. Tot vandaag, want Porsche brengt een lijn van nieuwe radio's die in de 1-DIN en 2-DIN gaten van de auto's passen. Dit Porsche Classic Communication Management (PCCM) biedt touchscreens, DAB+ radio, Apple CarPlay en navigatie.

Vooral de 1-DIN heeft veel weg van de oude Becker-radio's met zijn twee draaiknoppen en zes knopjes onder het scherm. De 2-DIN-variant vervangt al een soort touchscreen en heeft een modernere look. Het systeem van de auto wordt er meteen helemaal up-to-date mee: SD card, USB, AUX en Bluetooth. De grote variant brengt naast Apple CarPlay ook Google Android Auto mee.

Uiteraard is de vervanging van het systeem door Porsche niet goedkoop. Wilt u goedkoop dan kunt u op internet vast wel wat vinden. Bij uw Porschedealer bent u voor €1.439,89 kwijt voor de 1-DIN en €1.606,51 voor de 2-DIN.