BMW's nieuwe M5 nu ook geschikt voor kermisexploitanten

Er zijn twee soorten M5-kopers: zij die de badges eraf halen en zo anoniem mogelijk door de straat gaan en zij die lak hebben aan ingetogenheid. Voor die laatste groep geeft BMW de M5 nu Performance Parts.

BMW stapte enkele jaren geleden in de aftermarket versiering omdat het geen zin had om geld te zien weglekken naar tuners voor iets dat het zelf ook prima kon, en nog beter misschien. De Performance Parts zijn beschikbaar over de gehele breedte van de modellen en uitvoeringen: als je wilt kan je je 318i helemaal volhangen met opzichtige bling, maar ook de hardcore M-modellen blijven niet gespaard. Op de jaarlijkse SEMA in Los Angeles tonen de Duitsers wat je allemaal op je nieuwe, 600 pk sterke, M5 kunt plakken. Dit varieert van een carbon grille-omlijsting tot een diffuser en splitter van hetzelfde goedje. Ook het motordeksel en zelfs de inzetstukjes op de air curtains zijn er in carbon. Een voorproefje in extremis zagen we gisteren al met de nieuwe MotoGP-safety car.

Naast al het koolstofvezel trekt BMW de klassieke M-driekleur naar wens (subtiel) over je carrosserie, en ook een (nog) sportiever setje veren onder de nieuwbakken vierwielaandrijver behoort tot de mogelijkheden. Enfin, bekijkt u de foto's vooral, die vertellen het verhaal. Resteert de vraag: met hoeveel bent u bereid de vanafprijs van €161.500  (of 180k, als u de First Edition neemt) verder op te voeren voor wat uiterlijk vertoon? Want aan de 600 pk en 750 Nm verandert verder niets. Niet dat dat nodig was ook.

Het enige dat we eigenlijk missen zijn de carbon-composietwielen die BMW in zijn assortiment heeft. Deze zouden niet misstaan om de carbon-keramische remschijven (te herkennen aan de gouden remklauwen), maar wellicht dat BMW ze vooralsnog niet in de bandenmaat van de M5 levert. De nieuwe M5 komt overigens pas volgend jaar maart op de markt, voor de opsmuk moet u tot juni wachten.