Ontwerp je eigen Aston Martin Vantage

Het dagdromen kan beginnen, want de configurator voor de Aston Martin Vantage staat online. De nieuwe Brit komt met een bijna oneindige lijst mogelijkheden om de auto mooier of lelijker samen te stellen en met meer of minder carbon uit te rusten.

Wordt het een opvallende of een ingetogen Vantage? Met stoelen die je in acht of in zestien verschillende richtingen kunt veranderen? Moeten de spoilers van koolstofvezel zijn of toch van geverfd materiaal? Het zijn belangrijke keuzes waarvoor je komt te staan als je nu naar de dealer rent om een Aston Martin Vantage te bestellen.

Gelukkig kun je alvast je huiswerk doen door de configurator te starten. Dan kom je alvast met een leidraad aan en word je niet overdonderd door de vraag of je monotone of duotone leer in het interieur wilt hebben. Nog belangrijker is de vraag of je het Q Carbon Fibre Under Bonnet pakket wilt hebben, want als het goed is kijk je bijna nooit onder de motorkap (er ligt immers een V8 van AMG). Waar je de DB11 (rijtest) kon opfleuren met een goudpakket onder de motorkap, is er bij de Vantage duidelijk gekozen voor prestaties en lichtheid.

Bij de accessoires is het ook moeilijk kiezen, want wil je winterbanden bij je Vantage, of blijft hij 's winters binnen. En als je toch voor de winterbanden kiest, dan kun je er ook een set sneeuwkettingen bij krijgen. Het is een raadsel wie er met zo'n auto door de sneeuw gaat rijden, maar het is een hele geruststelling dat het wel zou moeten kunnen als de G-Klasse het plotseling begeeft. Enfin, de configurator is hier te vinden. Succes met werken vandaag.