Racetalent Nyck de Vries stapt over naar topteam in de Formule 2

Formule 2-coureur Nyck de Vries liet dit jaar zien dat hij een van de grote talenten is in de autosport. De coureur uit de ontwikkelingsploeg van McLaren rijdt volgend jaar bij Prema Racing, dat de afgelopen twee jaar de kampioen in de Formule 2 leverde.

De Vries wordt bij Prema de teamgenoot van Sean Gelael in de strijd voor het kampioenschap in de Formule 2. De 22-jarige Fries debuteerde afgelopen seizoen in de F2 met het team van Rapax pakte hij al in Monaco zijn eerste overwinning. Vlak voor de Grand Prix van België switchte De Vries naar Racing Engineering. Dat hij nu door Prema is vastgelegd betekent dat we volgend jaar met zijn allen af kunnen stemmen op de wedstrijden van het Formule 2-kampioenschap voor wat onvervalst oranjechauvinisme.

Volgend jaar rijden de coureurs met een nieuwe Dallara racewagen die nu wordt ontwikkeld. De Vries gaat helpen bij het afstellen en verder ontwikkelen van de wagen. Uiteraard is Nyck blij met zijn nieuwe team: "Ten eerst wil ik iedereen bedanken die betrokken was bij het creëren van deze kans. Ik ben heel blij om bij een succesvol team als Prema te komen en ik wil hun bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen. We kennen elkaar al een tijdje en nu gaan we eindelijk samen racen, ik kan niet wachten om weer in Italië te zijn. We kijken uit naar de nieuwe uitdagingen die de FIA Formule 2 dankzij de nieuwe auto voor 2018 geeft."

In 2016 pakte Prema het GP2-kampioenschap met Pierre Gasly, die nu bij Toro Rosso rijdt. In 2017 ging het Formule kampioenschap ook naar Prema, met Charles Leclerc, de Ferrari-junior die genoemd wordt als Formule 1-coureur voor het volgende seizoen.

Update. Hieronder een rondje Zandvoort met Sylvana en Nyck de Vries in een RS5 DTM.