Robert Kubica rijdt de GP van Abu Dhabi. Twee keer

Inderdaad, hij is twee dagen te laat, maar toch heeft de gehandicapte Pool Robert Kubica vandaag een wereldprestatie geleverd. Hij testte de Williams om te laten zien dat hij die wagen heel 2018 kan rijden.

Vandaag is een belangrijke dag in het leven van Robert Kubica. De Pool die zes jaar terug een verschrikkelijk rally-ongeluk had, waardoor hij bijna zijn rechterarm verloor, test de Formule 1-wagen van Williams. Beter gezegd: Williams test de Formule 1-waardigheid van Kubica. 

Hoewel artsen de arm van de Kubica wisten te redden, is het niet veel meer dan een versiersel aan zijn lichaam. Er zit weinig kracht meer in de arm, maar desondanks weigert de doorzetter om op te geven. Hij reed vandaag honderd rondes in de Williams: vergelijkbaar met twee keer de Grand Prix van Abu Dhabi

Er volgde goed nieuws: Kubica zette een achtste tijd met de auto. Iets wat Felipe Massa en Lance Stroll afgelopen weekend ook graag zouden hebben gedaan. Morgen mag Kubica nog meer rondjes over het Yas Marina Circuit rijden. Hij deelt de auto dan met Sergey Sirotkin.

Williams is er nog steeds niet uit wie volgend jaar in de auto naast Stroll van start mag gaan. Kubica lijkt een sterke troef te hebben en heeft in het verleden al bewezen supersnel te zijn. De Rus Sergey Sirotkin blijkt ook een kans te maken. Aangezien de twee Oost-Europeanen de enigen zijn die dezer dagen testen, kunnen we de kansen van Pascal Wehrlein, Paul Di Resta, Jolyon Palmer en Daniil Kvyat op nagenoeg nul zetten.