Bitcoin kopen? Deze Tesla-bezitters hebben een betere manier

Nu de prijs van Bitcoin boven de $10.000 $11.000 is gestegen is het niet meer zo handig om de muntjes te kopen. Handiger is het om ze zelf te maken, met een mijn. Kost veel stroom, dus gebruik je de gratis elektriciteit van een Tesla Supercharger. WIN!

Wat krijg je als je de twee grootste hypes van de laatste jaren bij elkaar optelt? We verklappen het antwoord meteen: dat is een Tesla Model S die Bitcoins kan maken. Erg ver kun je er waarschijnlijk niet mee rijden, want de processors van de cryptocurrencymijn gebruiken tamelijk veel stroom. 

Waar je in de beginjaren nog redelijk simpel met je mining software aan Bitcoin kon komen is het inmiddels een stuk moeilijker. Computers moeten complexe berekeningen maken voor de blockchain die een stuk cryptogeld als resultaat hebben. Nadeel van het hele geintje is dat het allemaal nogal veel elektriciteit en processorkracht gebruikt. Precies twee dingen die in een Tesla aanwezig zijn: accu's vol stroom en een sterke grafische computer die gebruikt wordt voor het Autopilot-zelfrijdende systeem van de elektromobiel.

Nadeel van het gebruiken van de GPU van de Tesla is dat het bedrijf dan zelf ook nog mee kan kijken met je berekeningen, het is nog maar de vraag wie dan de eigenaar wordt van de berekende cryptomuntjes. Daarom bedacht een slimmerik dat je ook je processorcluster achterin de auto kunt leggen en dan stroom uit het accupakket gebruikt. Als je de goede Tesla Model S of Model X hebt, kun je je wagen gratis opladen bij de supercharger. Vervolgens kun je helemaal losgaan met je gratis Ethereum, Bitcoin, Dogecoin, Dash, Litecoin of Monero's.