Politie vindt Porsche na 27 jaar gecrasht terug

Goed en slecht nieuws voor de eigenaar van een Porsche 924 die in 1991 werd gestolen. De politie heeft de auto eindelijk teruggevonden. Helaas was de auto niet meer in topconditie: hij lag al die tijd tegen een boom.

In Nederland is het moeilijk voor te stellen dat er plaatsen zijn waar decennialang geen mensen voorbij komen, maar in Amerika kan dat gewoon. In de bosrijke staat Oregon, en meer specifiek in Jackson County, bijvoorbeeld. Een wandelaar liep ergens door de bossige en bergachtige omgeving rond en zag een gecrashte auto liggen. Uiteraard schakelde hij de politie in en die onderzochten het wrak. 

Al snel ontdekten de agenten dat het om een auto ging die in 1991 werd gestolen. Aanvankelijk werd gedacht dat de bestuurder nog in de buurt van het wrak lag, zij het niet meer in levende toestand. De gevonden botten bleken echter van een hert te zijn. Waar de bestuurder/dief gebleven is zal wel altijd een raadsel blijven. Uit onderzoek van de auto bleek dat hoopje Porsche waarschijnlijk al sinds de diefstal onderaan de berg lag. Die conclusie trokken de agenten doordat alle registraties van de auto sinds eind 1991 verlopen waren.

De plek is zo moeilijk te bereiken dat het lastig gaat worden om de auto te bergen. Van het wrak zal niet veel meer te maken zijn en 924's zijn ook weer niet speciaal genoeg om dit exemplaar weer helemaal op te knappen.