Max Verstappen de meest gegooglede sporter van 2017

Decembermaand, lijstjesmaand. Vandaag presenteert Google de gebruikelijke eindejaarslijst 'year in search', waaruit blijkt dat de Nederlandse googler dit jaar een enorme Max Verstappen-fixatie had.

Google deelt zijn jaarlijst naar een aantal thema's in, waaronder Nederlandse sporters. In Nederland voetballand betekent dat dat je doorgaans alleen een opsomming van de populairste voetballers krijgt, maar dit jaar was Max Verstappen the talk of the town: ons racebriljantje troeft elke andere sporter qua populariteit af. Een hele prestatie, en een mooie indicatie dat slechts één man onze traditionele volkssport nummer 1 op de grondvesten doet trillen. De nummers 2 t/m 10 zijn overigens zonder uitzondering profvoetballers:

1) Max Verstappen
2) Abdelhak Nouri
3) Dirk Kuyt
4) Arjen Robben
5) Lieke Martens
6) Wesley Sneijder
7) Memphis Depay
8) Lars Veldwijk
9) Robin van Persie
10) Justin Kluivert

In 2017 zien we twee duidelijke pieken in de oktobermaand, in de week van 1 tot 7 oktober (na Max' winst in Maleisië) en in de week van 22 tot 28 oktober (nadat Max zijn contract bij Red Bull verlengde, op 20 oktober). Deze laatste periode betekende peak Max, toen bereikte de interesse-index de 100.

Toen Max hierna op 29 oktober de GP van Mexico op zijn naam schreef was de interesse van de gemiddelde Nederlander met een indexering van 73 alweer tanende. Kennelijk went succes snel. Als we naar de regionale verdeling kijken zien we absoluut nul verrassingen: Verstappens thuisprovincie Limburg trekt de kar:

Liefhebbers kunnen hier alle zoektrends van 2017 uitpluizen. Google Nederland geeft ook dit jaar de year in search een cabareteske omlijsting, met een show van Boom Chicago. Bekijk hem hieronder: