Duurste Uber-ritje ooit? €12.000 voor 21 minuutjes

Taxidienst Uber heeft meerdere diensten: onder andere Uber X en, als het wat luxer mag, Uber Black. Kennelijk is er ook Uber Platinum/Diamond: een nietsvermoedende passagier kreeg na een ritje van 21 minuten een vijfcijferige rekening.

Een man die zich vorige week gedurende 21 minuten door het Canadese Toronto liet Uberen zal even met zijn ogen hebben staan knipperen toen hij de rekening zag: $18.510,50 (CAD), ofwel €12.250 omgerekend. Dat kán niet kloppen, en inderdaad: Uber zegt 'foutje, bedankt'. De blaam treft hier de chauffeur in kwestie: een traditionele taxichauffeur die ook Uber gebruikt (dat mag in Canada, in Nederland moet in zo'n geval het taxibordje van het dak). De man had volgens lokale media in een verstrooide bui de gegevens van de rit in zijn traditionele taximeter ingevuld, wat kennelijk leidde tot het astronomische ritbedrag.

Het geld terugkrijgen ging echter niet zonder slag of stoot. Je zou denken dat een dergelijke fout direct wordt rechtgezet, maar kennelijk waren er een paar norse social media-posts vol Thatcheriaans handbagging voor nodig om het bedrag terug te laten vloeien naar de rechtmatige eigenaar:

Het Instagram-account waarnaar wordt verwezen in deze tweet is van de pechvogel in kwestie, dat op privé staat. Kennelijk heeft hij er geen moeite mee om alle adresgegevens ongeanonimiseerd online te slingeren.