FOOTOOS. Vrouwen kijken naar auto's

De dames van Saoedi Arabië mogen eindelijk weer zelf rijden in auto's. Dat is niet alleen goed nieuws voor de vrouwen en kwestie, maar het is ook feestelijk voor autoverkopers, die plotseling 50% meer klanten kunnen bedienen: tijd voor een autosalon.

De Saoedische badplaats Jeddah is de plaats van handeling voor de eerste speciale autosalon voor dames. Slimme handelaars bedachten dat een winkelcentrum de beste plaats is om zoveel mogelijk vrouwen te bereiken. Nu de andere helft van de Saoedische bevolking eindelijk mag rijden, grijpen ze die mogelijkheid met beide handen aan.

Het ziet er echter naar uit dat er geen dames zijn ingehuurd om de inrichting van de salon te regelen: veel meer dan wat oranje, roze en blauwe ballonnen is er niet om het feestelijk te maken. Op de gemiddelde autosalon voor mannen wordt er meer aandacht besteed aan de sfeer. 

Wat ook opvalt is dat de Saoedi's niet van plan zijn om de vrouwen af te schepen met Smart, Aygo's en andere kleine autootjes. De rijdende dames van het zanderige schiereiland gaan worden meteen voorgesteld aan pick-ups en ander groot materiaal.