Man propt auto vol met 500 ballonnen, is boos om boete

Een eigenaar van een feestwinkel in Geldrop is gisteren op de bon geslingerd omdat hij zijn busje compleet volgestouwd had met opgeblazen ballonnen. Zijn zicht was gereduceerd tot nagenoeg nul.

Nederland, maak kennis met Jordi van Oetelaar, sinds een maand de trotse eigenaar van een feestwinkel in Geldrop en volgens ons niet bepaald een groot licht. Jordi had van een lokale school de opdracht gekregen 500 ballonnen te leveren, en dus ging hij vlijtig op zijn zaak met een compressor in de weer totdat ze alle 500 waren opgeblazen. Hierna propte hij ze in elke beschikbare vierkante centimeter van zijn busje: het past net, maar dan zie je ook geen ene fuck meer van het verkeer om je heen.

Nu kan je je in zo'n geval heel hard tegen je hoofd slaan, je voornemen de volgende keer je handelswaar op locatie op te blazen, of - wanneer dit niet mogelijk is, zoals hij beweert - twee keer te rijden, maar niet Jordi. Jordi ging op pad terwijl hij alleen op een klein stukje voorruit zicht had, en werd helaas voor hem opgemerkt door een motoragent, die hem 230 euro boete gaf. Kan gebeuren, je nam het risico, en als je geschoren wordt moet je stilzitten. Maar niet Jordi. Het kon allemaal prima en hij had nog zicht op zijn rechter buitenspiegel, aldus Jordi tegenover Omroep Brabant.

We vragen ons af hoe hij erover zou denken als hij in de winter had gereden in een auto met allemaal dichtgevroren ruiten, behalve een stukje voorruit. Was het dan ook belachelijk geweest dat er een boete was opgelegd? Want het effect is hetzelfde: geen zicht. En zo wordt de hardwerkende ondernemer in Nederland weer gepiepeld door het systeem, of is er voorkomen dat een schoolgaand kind van zijn/haar fiets is gereden door een malloot in een busje vol ballonnen. Het ligt er maar net aan waar je staat, hoewel de wet vrij duidelijk is op dit vlak.

Met de bestelling is het aan deze post te zien uiteindelijk allemaal nog goed gekomen, hoewel we vermoeden dat er na aftrek van de gemaakte kosten niet veel winst over is gebleven.