De nieuwe Lancia Stratos is eigenlijk een Ferrari

Na bijna vijfhonderd exemplaren viel het doek voor de originele Lancia Stratos. Het was dan ook een auto die speciaal voor rally's was ontworpen en eigenlijk niets op de straat te zoeken had. Nu keert hij terug als gelimiteerde carbondroom.

In 2010 werd de wereld verblijd met een one-off concept van een herboren Stratos. Omdat de wagen niet uit de stal van Lancia kwam, mocht die naam niet voor de nieuweling staan. Het enthousiasme voor de auto maakte dat de bouwers, Manifattura Automobili Torino (MAT), meteen aankondigden dat er nog een serie van die auto's zou komen. Helaas vond Ferrari het geen goed idee dat hun auto's - de New Stratos is in essentie een Ferrari F430 - in stukken werden gezaagd om verder te gaan als Frankencars.

Blijkbaar is dat probleem nu ondervangen, want MAT kondigt weer aan dat de auto nu echt in productie gaat. Geïnteresseerden moeten wel een diepe portemonnee meenemen, want het geintje kost minimaal zeshonderdvijftigduizend euro. De bouwers uit Turijn hebben geen details gegeven over de technische invulling van de bouw. Misschien hebben ze stiekem een grote voorraad F430 aan weten te leggen, zodat Ferrari niets meer te zeggen heeft over het doorgaan van de bouw. 

Als dat zo is, dan krijgt de auto een 4,3 liter V8 zonder turbo. In ieder geval moet de auto uiteindelijk meer dan 550 pk krijgen, die paarden moeten ongeveer 1.300 kilogram aan auto voortbewegen. 

MAT zou moeten weten wat ze doen, ze zijn immers ook de bouwers van de SCG003S. De auto's van Jim Glickenhaus zijn de laatste jaren al zeer succesvol ingezet op circuits. Opvallend genoeg zijn die wagens aanvankelijk ook gebaseerd op de Ferrari F430, maar daar hadden de Italianen blijkbaar minder bezwaar tegen.