Rolls-Royce onthult naam nieuwe overlord-SUV

Eindelijk bevestigt Rolls-Royce wat iedereen al lang verwachtte: de nieuwe SUV krijgt een bijzondere naam. Volgens de Britten was de naam al die tijd 'hiding in plain sight'. In tegenstelling tot de rest van de familie is de SUV vernoemd naar een diamant.

Inderdaad het Project Cullinan gaat van de projectfase over naar de productiefase en heeft daarbij een echte naam nodig. Het wordt dus Cullinan. Het is wel flauw van de Britten om ervoor te kiezen om hun über-SUV te dopen op de dag dat Mercedes net de G63 AMG naar buiten duwt. Nee, de wagens zijn totaal niet te vergelijken, behalve dat ze beide vierwielaangedreven hoogzitters zijn.

Rolls-Roycebaas Torsten Müller-Ötvös is natuurlijk nogal te spreken over de naam: "It is the most fitting name for our extraordinary new product. Cullinan is a motor car of such clarity of purpose, such flawless quality and preciousness, and such presence that it recalibrates the scale and possibility of true luxury. Just like the Cullinan Diamond, the largest flawless diamond ever found, it emerges when it is perfect and exists above all others."

De Cullinandiamant is de grootste ruwe diamant die ooit gevonden werd. Hij werd op 26 Januari 1905 gedolven in de mijn Premier No. 2 in het Zuid-Afrikaanse Cullinan. In tegenstelling tot wat je denkt is de diamant niet vernoemd naar de vindplaats, maar naar de baas van de mijn: de heer Cullinan. 

Goed inmiddels is er dus ook weer een Rolls-Royce die indirect naar die man vernoemd is. Behalve dit nieuws zijn we echter nog steeds niks wijzer geworden over de auto. De onthulling van het aluminium gevaarte komt later en tot die tijd moeten we het met de grootspraak van CEO Müller-Ötvös doen: "Quite simply, the name Cullinan is perfect and brilliant." Waarvan akte.