Mercedes vernieuwt de C-Klasse

Je zou het niet verwachten, maar de huidige Mercedes C-Klasse nadert alweer de helft van zijn levenscyclus. Tijd voor een facelift dus, met extra S-Klasse-invloeden.

De C-Klasse is Mercedes' bestseller: alleen in 2017 verkocht Das Haus er wereldwijd 415.000. Om de concurrentie weerstand te bieden (BMW presenteert later dit jaar in Parijs een volledig nieuwe 3 Serie) werd het model nog eens goed strakgetrokken. Niets spectaculairs, maar hij kan wel weer een jaar of vier mee tot de volgende generatie.

Mercedes gooit een volledig digitaal combi-instrument op de optielijst, daarnaast hebben de assistentiesystemen de nieuwe e-architectuur en liggen nu op hetzelfde niveau als de S-Klasse. Aldus de PR-boys (m/v), die goed snappen hoe een trickle-down strategie werkt. 

Veel details geven de Duitsers niet, behalve dat er een 'het nieuwe C-Klasse instapmodel in de AMG 43-serie' in Genève staat. Hierover horen we later dus meer. Sowieso krijgt Mercedes zijn stand zonder al te veel moeite vol: het neemt naast de nieuwe C ook de nieuwe A-Klasse, G-Klasse incl. G63 AMG, vers Maybachspul, en de AMG GT Coupé mee naar Zwitserland. Verder wordt het eerste seriemodel onder het elektrische EQ-label getoond.