Ricciardo crasht RB14 op Silverstone

'Unlucky for some'... Na de RB13 die niet geheel probleemvrij was, moet de RB14 Red Bull dit jaar meer succes brengen. Echter, Daniel Riccardo maakte tijdens de eerste kilometers op een nat Silverstone een slippertje, waarna de sessie werd afgebroken.

Het is niet bekend hoe groot de schade aan de blauwe bolide was, maar naar verluidt was het in ieder geval geen klapper waarbij de wielen en vleugels je om de oren vliegen. Desalniettemin werd de RB14 naar binnen gehaald, en was het na 60 afgelegde kilometers gedaan met het 'testwerk' (officieel was het een filmdag, met bijbehorend maximaal kilometrage van 100 km). Op onderstaande beelden zien we hoe nat het precies was in Engeland.

Ondanks het ongelukje was Dani te spreken over de eerste meters in de RB14 (onze analyse over de auto lees je HIER). Tegenover WC-eend Speed Week zegt de Ozzie: "het is niet makkelijk om op basis van een paar rondjes een oordeel te vellen, maar het eerste gevoel is goed. De auto doet niets dat me schrik zou aanjagen, de achterkant voelt stabiel aan. Helaas waren de omstandigheden slecht, maar de eerste tekenen zijn bemoedigend."

Overigens ging het in Silverstone niet meteen 100% goed en van een leien dakje, er was een probleem met de brandstof, waardoor de bodemplaat onder de RB14 weggeschroefd moest worden. Ricciardo: "het duurde even tot we alles op een rij hadden, maar liever hier in Silverstone dan volgende week in Barcelona. Natuurlijk hebben we nog veel te doen, maar het ius goed te weten dat we een flink aantal opgaven al voor elkaar hebben". Vrij algemene bewoordingen, maar dat viel te verwachten.

Over de halo: "het zicht is oké. Ik heb een paar rondjes met de halo gereden, maar het viel me nauwelijks op dat het ding geïnstalleerd is. Op vlakke circuits gaan we geen problemen krijgen, hooguit als bordjes hoog geplaatst zijn. Het in- en uitstappen is wel raar, vermoedelijk ga ik ergens een spier verrekken. Maar dat is oké, we zullen wennen aan de halo".