Rij beter dan koning: Maybach S 650 Pullman

De verlengde A8 van koning Willem-Alexander is wel een leuk speeltje, maar het kan beter. In Eindhoven kunt u terecht voor een hagelnieuwe Mercedes-Maybach S 650 Pullman. De ultra-ultra van beterheid.

Maybach

Tweedehands in dezelfde auto als de koning rijden kan, de tweeling van's majesteits A8 is te koop in Leeuwarden. Nieuw rijden is echter beter. Deze Mercedes-Maybach S 650 Pullman heeft slechts 110 kilometers op de klokken staan en valt dus niet in de categorie occasies.

Voor slechts €906.000 rijdt u binnenkort in een zes-en-een-halve meter lange mastodont uit Duitsland. De lengte is niet de enige 6,5 in deze Maybach, want ook onder de motorkap bevindt zich dat getal. Daar is het in de vorm van een V12 met biturbo. Hetzelfde kanon ligt ook in de Mercedes-AMG S65 en is goed voor 630 pk en 1.000 Nm. Daardoor komt er nog een 6,5 in beeld: de sprint van nul naar honderd kilometer per uur gaat in zoveel seconden.

Vriendelijk

Ondanks dat de Maybach Pullman een dictatorslee bij uitstek is, raden we u deze versie niet aan als u van plan bent alleenheerser te worden. Een van de weinige opties die niet is aangevinkt is die van 'Guard'. Gevolg daarvan is dat kogels niet afketsen op de auto en de ramen.

Echt onopvallend is deze reus ook niet te noemen. Door de Maybach Zweifarbenlackierung anthrazitblau/aragonitsilber springt de auto nogal in het oog. Tja, mooi is het wel. Over het beige met grijze interieur zijn we wat minder enthousiast, maar ach.

Mocht u interesse hebben om in deze tijden een dealer te helpen met een boel geld: bij ASV in Eindhoven kunt u negen ton inleveren voor de sleutels van de Maybach Pullman.