Eindelijk goed nieuws! F1 GP Silverstone kan in principe doorgaan

Het laatste nieuws uit Londen is een mooi bericht voor de Formule 1: vanaf 1 juni mogen de topsportcompetities weer van start achter gesloten deuren. Dat is ruim op tijd voor de Britse Grand Prix die voor ergens in juli op de planning staat.

Lewis Hamilton Silverstone

De kans bestaat dat de Oostenrijkse Grand Prix toch niet de openingsrace van het seizoen gaat worden. Als de topsporters van 1 juni in Engeland weer mogen gaan sporten. Aangezien zeven van de tien teams hun thuisbasis in Engeland en vlakbij Silverstone hebben, ligt het meer voor de hand om eerst te racen op een plek waarvoor zo min mogelijk gereisd hoeft te worden.

Dat zou ook een opsteker zijn voor de voorlopige planning, want dan zou er al eind volgende maand een eerste race gepland kunnen worden, waarna het circus zich alsnog naar Oostenrijk verplaatst voor een dubbele race.

Officieel is er echter nog niets bekend vanuit de Formule 1-organisatie. Desondanks is het hoopgevend dat Londen de touwtjes weer een beetje gaat laten vieren. Zelfs als het geen autosport is, zou een beetje verse sport op televisie geen kwaad kunnen.