Vermogensboost voor Panamera Turbo: 640 pk

Wat is groen, Panamera, heeft 640 pk, maar is geen hybride? Precies: deze Porsche Panamera Sport Turismo Turbo GrandGT Supreme, van Techart. Noem ons suckers voor foute tuning, maar dit moet (met wat kleinere velgen) hemels rijden.

Nieuws van Techart, het concern dat zijn grote slag sloeg met de uitbundige Magnum-bodykits op de eerste generatie Cayenne. Het bleek een flinke overlap te hebben met een bepaald soort koper dat in de markt is voor SUVs met veel vermogen, en nog steeds zien we ze veel rondrijden. De tuners uit Leonberg, op een steenworp afstand van Porsche's thuisbasis Stuttgart, namen een Panamera Sport Turismo Turbo, spoten hem in racing green, en fröbelden er een set flinke 22" velgen onder. Want een getunede auto op kleine wielen, dat gaat simpelweg niet. Dat het eindresultaat een stuiterige auto is, met banden die een hele stugge wang hebben, nemen ze voor lief.

De Panamera breidt de standaard 550 pk van de 4.0 V8 biturbo uit naar 640 paarden, en tilt het maximumkoppel naar 900 Nm. Dat dit motorblok easy in staat is zulke waarden te genereren zagen we reeds bij de Lamborghini Urus. Dankzij de upgrade doet de sexy vijfzitter 0-100 km/u in 3,4 seconden, 0-200 km/u gaat met het twee ton wegende slagschip in 11,7 tellen. Dit alles maakt de klant mee terwijl hij gepamperd wordt in een interieur vol bruinkleurige dode koe. De deurpanelen, het dashboard, werkelijk alles is met leer bekleed. Als je een hindoe of veganist gillend gek wilt krijgen, trek dan deze auto open. Waarom zoveel leer? Als je toch al 2 euroton en de kruimels aan een luxewagen uitgeeft die geen Bentley is, dan kan je maar beter voor de full monty gaan, als dit je boot doet drijven. Doe ons echter maar gewoon de sexy groene kleur, de vermogensupgrade, en een set normale wielen.

Naast de groene Panamera, die het middelpunt van de Techart-stand is, tonen de Duitsers ook nog een Carbon Fiber Sport Package voor op de nieuwe Porsche 911 GT3. Hiernaast staat een gepimpte 911 Turbo S Cabrio, die als GTstreet R Cabriolet door het leven gaat.