Maserati MC20 brengt hommage aan Stirling Moss

Eigenlijk zou Maserati deze week zijn nieuwste sportwagen tonen, de MC20. Corona gooide -zoals bij alles dit jaar- roet in het eten. We moeten nog een aantal maanden wachten op de nieuwe Maser. De Italianen hebben echter wel nieuws, want de nieuweling brengt een hommage aan de onlangs overleden racelegende Stirling Moss.

Stirling Moss Maserati MC20

Stirling Moss is wellicht het bekendst geworden door de bloedstollend snelle tijd die hij in de Mille Miglia reed in 1955. Daarvoor kreeg hij al bij leven een hommage. Maar die tijd in de Italiaanse race reed Moss in een Mercedes en de hommage is ook een Mercedes.

Sir Stirling reed echter ook voor Maserati en het Modenese merk grijpt de samenkomst van het overlijden en de aankondiging van het nieuwe type aan voor een hommage. Een van de prototypes van de nieuwe MC20 zal een hommage brengen aan Moss. Het model zal overeenkomsten vertonen met de Maserati Eldorado waarin Moss in 1958 zijn debuut op de kombanen van Monza maakte.

Maserati heeft ook de datum van deze bekendmaking (een maand en een dag na het overlijden van Stirling Moss) niet per ongeluk gekozen. Het was op 13 mei 1956 dat Stirling Moss de F1 Grand Prix van Monaco won in een Maserati 250F. het is een van de zestien overwinningen die Moss in de Formule 1 behaalde (in 66 starts). Daarmee is de Brit ook een van de succesvolste coureurs die nooit het wereldkampioenschap bemachtigde.

Met de MC20 wil Maserati weer gaan deelnemen aan autoracen. Het is volgens de PR-mensen van het merk dan ook wel een passende auto om een eerbetoon aan Stirling Moss te brengen.