Ferrari wil overstappen naar Indycar

Ferrari ziet een instap in de Indycar wel zitten. De Amerikaanse markt is groot voor het merk en de regels zijn 'simpeler' dan die van de Formule 1. De Italianen dreigen al jaren uit de F1 te stappen en lijken nu de daad bij het woord te voegen door te onderzoeken of ze in 2022 al in Amerika kunnen starten.

Ferrari Indycar

Afgelopen week vertelde oud-Formule 1 en Indycarcoureur Mario Andretti dat hij Ferrari adviseerde om eens wat serieuzer naar Indycar te kijken. Volgens hem is Indycar een goede markt voor Ferrari en de klasse zoekt al jaren naar een derde motorleverancier. Daarrnaast zou het mooi zijn als Ferrari ook chassis zou gaan bouwen. Dan komen de auto's niet meer allemaal van Dallara. Het zouden dan twee Italiaanse chassisbouwers tegen elkaar zijn en de teams daarnaast keuze geven uit drie motoren om erin te hangen. En uiteraard één combinatie geven waarbij de motor én het chassis uit dezelfde fabriek komen.

Bevestiging

Mattio Binotto bevestigde in een interview met SkySports Italia dat hij inderdaad kijkt naar Indycar. Overigens is het niet helemaal bedoeld om de Formule 1 de rug toe te keren. Binotto vermeldt dat Ferrari op zoek is naar raceklasses om personeel te kunnen bezighouden. Als in de Formule 1 de strenge budgetcap wordt ingevoerd zit Ferrari met honderden mensen die ze niet meer kunnen inzetten voor die raceklasse. In plaats van iedereen ontslaan wil Ferrari het overgebleven budget inzetten om elders te racen. Een mogelijkheid is Indycar. Volgens Binotto is de invoering van hybride-motoren in de Amerikaanse raceklasse een reden om de instap daar goed te bekijken.

Overigens maakt deze overweging het helemaal grappig dat Carlos Sainz de carrière van Fernando Alonso lijkt te kopiëren. De Spanjaard ging zijn jonge landgenoot al voor in de overstap van Formule 1 naar Indycar. Als Sainz met een Ferrari de Indy 500 kan rijden is dat echter een hele bijzondere manier van het nabootsen van zijn grote voorbeeld.

Nieuws
  • Wikipedia