'Op deze manier wordt Fernando Alonso nooit Indy 500-winnaar'

Fernando Alonso zou er het best aan doen om gewoon een heel seizoen in de Indycars te gaan rijden en niet alleen aan de Indy 500 mee te doen. De kans dat hij wint is volgens Simon Pagenaud veel kleiner als Nando maar één race per jaar rijdt.

Fernando Alonso

Na acht volle seizoenen in de IndyCars won Fransman Simon Pagenaud dit jaar eindelijk de Indy 500. Hij weet dus dat het niet makkelijk is om de race te winnen en adviseert Fernando Alonso daarom om wat meer aandacht aan zijn raceklasse te geven als de Spanjaard echt kans wil maken op de Triple Crown of Motorsports door de Indy 500 te winnen.

Tegen RaceFans zegt Pagenaud: "It’s not easy to win Indy. It took me a few years. It took Tony Kanaan thirteen years to make it happen. Ask Dario Franchitti, he’ll tell you." Met andere woorden: als je je best niet doet ga je niet winnen. Pagenaud zegt verder onder andere dat het met 33 gelijkwaardige coureurs hoe dan ook  een uitdaging is aan de finish te komen en dan ook nog eens voorop te liggen. "It’s one of the most difficult races to win because it’s once a year. It’s 500 miles, eight pit stops. You need a perfect team to do pit stops right, strategy to be perfect. You need the right engine that year, right team mates to help you set the car up."

McLaren

Fernando Alonso's team McLaren heeft al aangegeven dat ze komend jaar een heel seizoen IndyCar gaan rijden met twee auto's. Wie de rijders van de wagens worden is nog niet bekend, maar het lijkt erop dat Pagenaud in ieder geval een uitnodiging stuurt aan Alonso om in een van de wagens plaats te nemen.

Het afgelopen jaar was McLaren het lachertje van de hele Indy500 doordat ze zich niet wisten te kwalificeren voor de race. De auto was door allerlei knullige fouten niet goed genoeg, en Alonso kon er niet mee overweg.