Voilà: de eerste elektrische Aston Martin. Maar dan niet.

Wanneer toekomstfantasie alleen beperkt wordt door emissieloze doelen en een mogelijke productiedatum van 2021, zijn de designers van Aston Martin helemaal los. Dit is het resultaat.

De Lagonda Vision Concept is een compleet elektrisch aangedreven voertuig. Want alleen zo stoot het voertuig helemaal niets uit. Maar deze aandrijving schept ook heel veel mogelijkheden. Zo is de structurele kracht voornamelijk weggewerkt in de bodem en omdat de er geen ruimte nodig was voor een motor onder de motorkap is deze maar geheel weggelaten. Dit heeft heeft als resultaat dat de body extreem ruimtelijk opgebouwd kon worden, en de achterdeuren bijvoorbeeld naar achter en omhoog kunnen scharnieren. 

Een conceptauto is geen conceptauto als de voorstoelen niet kunnen omdraaien, dus dat is ook mogelijk in de Lagonda Vision. Voor de veiligheid is de auto ook volledig autonoom gemaakt want met je rug naar het verkeer zitten is anders niet zo'n goed idee. De stoelen zijn ook als echte comfort chairs uitgevoerd met uitklapbare voeteneindes en alle luxe die iemand vraagt voor een relaxte rit.

Qua uiterlijk design kunnen we heel kort zijn: dit is overduidelijk geen Aston Martin. Geen enkele lijn komt overeen met prachtige auto's van nu. De lijnen aan de voorkant van de auto zijn lekker sportief en strak, maar hoe verder deze naar achter lopen, hoe vreemder ze worden. Aan de achterkant was de inspiratie op en lijkt het geheel nogal onsamenhangend.

Op dit moment kijken wij liever naar de nieuwe Le Fil Rouge concept van Hyundai. Deze oogt op alle fronten toch wat beter. En nee, ook wij hadden nooit gedacht dat we een Hyundai boven een Aston Martin zouden verkiezen...