Bizarre koplampen van Mercedes waarschuwen voor gevaar

Mercedes introduceert in de eerste helft van 2018 nieuwe koplampen die, door middel van een nieuw projectiesysteem, relevante informatie op het wegdek kunnen projecten.

Informatie krijgen op de plek waar u toch al kijkt. Dat is het idee geweest achter de nieuwe DIGITAL LIGHT-technologie van Mercedes. Deze geeft namelijk de mogelijkheid om informatie te projecteren op de weg voor de auto. Dit gebeurt doordat de standaard Multi Beam LED-verlichting vervangen wordt door projectoren met een resolutie van één miljoen pixels. Zij geven afbeeldingen in HD-kwaliteit weer en kunnen daarnaast ook met grotere precisie bepalen waar wel en niet licht te schijnen.

De projectoren werken samen met andere technische snufjes als GPS en Distronic Plus-modules. Zodoende kan een slingerende voetganger herkenbaar gemaakt worden met een grote pijl op de weg, of kan de bestuurder, dankzij twee geprojecteerde lijnen ter breedte van het voertuig bepalen of zijn Maybach wel door een krap straatje past. Ook zorgt het systeem er actief voor dat tegenliggers en mensen op straat niet verblind zullen worden.

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden en toepassingen te bedenken en daarom heeft Mercedes al aangegeven dat ze hieraan blijven werken. Hieronder vindt u alvast een lijstje met alle symbolen die vanaf de introductie beschikbaar zullen zijn.

  • Low-grip surface symbool 
  • Construction-site symbool
  • Rear-end collision symbool
  • Lane-keeping symbool
  • Blind-spot symbool
  • Speed symbool

De DIGITAL LIGHT-technologie zal eerst te vinden zijn op Maybach-modellen en zal wellicht later op de minder exclusieve Benzen verschijnen.