BMW M4 CS is voor meisjes. G-Power geeft 600 pk

Vrijwel iedereen zou intens gelukkig zijn als er een BMW M4 CS voor de deur staat te wachten. Toch is er een groep mensen die nog steeds niet voldaan is met 460 pk onder de rechtervoet. Daarvoor is G-Power er. Die pompen de boel verder op.

Standaard komt de zes-in-lijn waarmee BMW de M4 CS uitrust met 460 pk en 600 Nm. Die getallen brengen de auto in 3,9 seconden van nul naar honderd en gaan daarna door naar 280 kilometer per uur. Aardig, maar het is natuurlijk niet genoeg als je buurman dezelfde auto ook gewoon kan bestellen. Wie met een dergelijk eerste-wereldprobleem kampt kan zich melden bij G-Power. De Duitse tuners zijn gespecialiseerd in belachelijke getallen uit een BMW toveren (wat dacht je bijvoorbeeld van 1.001 pk uit de V10 van de E60 M5).

Voor de huidige M4 CS hebben ze in Brunsbüttel ook wat upgrades bedacht. De eerste stap is het verbeteren van de software in de motor. De chip van G-Power is -volgens G-Power- veilig genoeg en laat de olie- en koelwaterfuncties in de motor ongemoeid, maar geeft de motor veel meer output. Daarnaast hebben de tuners zelf een verbeterde turbo ontwikkeld: de schroefbladen van BMW worden vervangen door in-house gefreesde exemplaren die betere prestaties leveren en hogere toerentallen bereiken. Verder heeft G-Power een titanium uitlaatsysteem ontwikkeld en geïnstalleerd op de M4 CS.

Het resultaat van de tuningsactie is 140 pk meer uit de motor. Dat laat zich zien in een marginaal snellere sprint naar de honderd (in 3,7 seconden) en een veel hogere maximumsnelheid van 320 kilometer per uur. Om het allemaal af te maken voegen de tuners nog wat nieuwe onderdelen in de ophanging toe waardoor de auto volledig instelbaar is en idioot laag kan worden gezet. Als kers op de taart (taart op de kerst) hebben ze gesmede Hurricane RR wielen toegevoegd.

Wat ons betreft hadden ze die laatste wijzingen achterwege kunnen laten.