Hehe, eindelijk iemand met tunnelvisie: wegen horen onder de grond

Telkens als er een weg verbreed moet worden, stijgt er een muur van verontwaardiging op uit de richting van omwonenden en de milieubeweging. Eigenlijk terecht, want onder de weg is ruimte zat, waarom bouwen we geen tunnels?

Ingenieursbureau HaskoningDHV presenteerde deze week zijn jaarcijfers en dat geeft de bestuursvoorzitter altijd de gelegenheid om even te preken voor eigen parochie. Erik Oostwegel greep de microfoon en vertelt een waarheid als een koe: Nederland zal in het vervolg vaker de grond in moeten. Ook Elon Musk wil dat, en alles wat hij zegt is waar.

Natuurlijk is het voor een ingenieursbureau slim om iedereen ervan te overtuigen dat moeilijk aan te leggen wegen beter zijn dan simpel een rolletje asfalt over een weiland uitrollen. Toch kunnen we zijn pleidooi alleen maar onderstrepen. Tunnels zijn handig omdat je ze niet ziet, maar ook omdat je alle fijnstof en uitlaatgassen in een keer gevangen hebt: kan je de lucht filteren en schoon uitblazen. 

Op die manier sla je twee vliegen in een klap: je hebt geen last meer van auto's en alle niezende en zeurende mensen zijn in een keer blij, want ze hoeven niet meer te niezen. Als Oostwegel de volksvertegenwoordigers in Den Haag deze boerenslimheid nou ook eens duidelijk kan maken, dan kan het grote uitrollen beginnen.

Omdat je na het aanleggen van een tunnel de situatie boven de grond bijna helemaal kunt terugbrengen naar hoe hij eerst was, zal het nemen van tracébesluiten ook veel sneller gaan. Waarom zou je bezwaar maken tegen een onzichtbare weg? Het grootste voordeel van tunnels is echter dat slechte automobilisten bang zijn voor tunnels: die gaan er dus niet doorheen rijden, of die boren zich in blinde paniek in een tunnelwand. Zo slaan we drie vliegen in een klap.