Lewis Hamilton denkt dat Red Bull in Australië het snelst is

De nieuwe auto van Red Bull Racing kan volgens Lewis Hamilton de wederopstanding van het team betekenen. De wereldkampioen vreest zelfs dat de auto van Max Verstappen en Daniel Ricciardo in Melbourne sneller is dan zijn eigen Mercedes.

Red Bul Racing, pardon Aston Martin Red Bull Racing, heeft tijdens de tests in Barcelona diepe indruk gemaakt op het team van Mercedes. Eerder was het al technisch directeur James Allison die ervan overtuigd leek te zijn dat de ploeg van Max Verstappen en Daniel Ricciardo de grootste bedreiging zou worden voor zijn Mercedes W09.

Nu heeft ook eerste rijder Lewis Hamilton zich geschaard bij de bewonderaars van de RB14. Motorsport noteerde tijdens een evenement van brandstofsponsor Petronas woorden die erop duiden dat de wereldkampioen zich in de underdog-positie manoeuvreert. De Brit suggereert dat de ploeg van de energiedrank al in Australië met belangrijke updates komt die twee tot vier tienden van een seconde per ronde gaan opleveren: "Ik denk dat dit een spannend jaar wordt omdat de verschillen aan het begin van het seizoen groot waren, maar daarna kwamen ze rap dichterbij. Dit jaar denk ik dat het verschil klein gaat zijn en dat de verschillen tijdens het seizoen groter worden door de ontwikkelingen die teams doen. We brengen de updates nooit op hetzelfde moment en ik denk dat Red Bull tijdens de eerste race met updates komt. Dat wordt interessant om te zien. Red Bull is momenteel in potentie het snelste team. Ze hebben een soort update komen die hen sterker zal maken. Twee of vier tienden winst misschien, dat is wat ik gehoord heb."

Die suggestie heeft Hamilton niet helemaal zelf bedacht, want Daniel Ricciardo heeft al gezegd dat er nieuwe onderdelen in aantocht zijn voor Melbourne. Waar Lewis denkt dat de bedreiging voornamelijk uit kamp Red Bull komt, verwacht zijn teamgenoot Valtteri Bottas ook tegenstand van Ferrari: "Ik wil ze beide niet onderschatten. Ik heb het gevoel dat het een duel tussen drie teams wordt. Zo gaan we in ieder geval aan dit seizoen beginnen."

Het wordt allemaal steeds spannender. In de tests hebben we van zowel Mercedes als van Red Bull Racing nog geen pogingen tot extreem snelle tijden gezien, dus beide ploegen hebben het achterste van hun tong nog niet getoond. De eerste Hammertime volgt volgende week zaterdag om 07:00 uur tijdens de kwalificatie voor de GP van Australië.