Dit wordt Audi's elektrische zusje van de Porsche Mission E

Audi komt in 2020 met de e-tron GT, de elektrische evenknie van Porsche's Mission E. Maar als u trouw Autobahn leest was u daar al van op de hoogte. Wat we nog niet hadden, was beeld. Tot nu.

Ooit, nog niet zo lang geleden, was er de Audi R8 e-tron. Het was een project waarover nooit echt duidelijkheid ontstond: verhalen over een kleine productieoplage en het schrappen van het project wisselden elkaar meermalen af. Volgens sommigen was de aanpak van het project een flinke factor in het vertrek van ontwikkelingsbaas Dürheimer, die snel weer naar zijn oude post bij Bentley en Bugatti terugkeerde. Zijn opvolger Hackenberg blies het project nieuw leven in, maar moest overigens ook met de kop op het hakblok wegens zijn rol in het dieselschandaal.

Hoe het ook zij: Audi lijkt het R8 e-tron-boek het liefst te willen sluiten, en hoe kan dat beter dan door te beginnen over zijn opvolger: de e-tron GT, die aan het begin van het komende decennium moet verschijnen. Hoewel, opvolger... Afgaand op de eerste informatie wordt de auto een stuk ruimer en praktischer dan een sportwagen, met twee extra deuren bovendien. Audi gaf vandaag op de jaarvergadering de eerste schets vrij, met het volgende commentaar van CEO Stadler:  

We interpret sportiness very progressively with our fully electric e-tron GT, and this is how we will take our high-performance brand Audi Sport into the future”. 

Audi wil in 2025 het liefst twintig geëlektrificeerde modellen aanbieden. Deze moeten een derde van de verkopen voor hun rekening nemen. Als poster boy voor dit offensief dient de e-tron GT, 'a highly dynamic, four-door Gran Turismo with purely electric drive'. De productie start vroeg in het komende decennium in de Böllinger Höfe-faciliteit, waar ook de R8's en RS-modellen gemaakt worden. Zie hier de verwijzing naar Audi Sport.

Nu we het toch over Gran Turismo hebben: Audi lanceert begin april een digitale versie van de e-tron in de racegame met dezelfde naam. De productieversie komt naast de Porsche Mission E op de markt, en moet vooral klanten uit hun Tesla Model S trekken. Maar laat u niet teveel afleiden door de fabrieks-schetsen, die zijn zo onbetrouwbaar als wat.