Formule 1 moet meer inhalen. FIA voegt derde DRS toe in Melbourne

Het afgelopen seizoen was het aantal inhaalacties in de Formule 1 op een paar handen te tellen en dat moet veranderen. In Melbourne grijpt de FIA naar het enige middel dat ze nu voor handen hebben: kunstmatige trucs. Er wordt een extra DRS-zone toegevoegd.

De hype naar het nieuwe Formule 1-seizoen is gaande en dat moet zo lang mogelijk worden vastgehouden. Dus is het belangrijk dat er zondag een ultraspannende race wordt verreden in Melbourne. Meestal lukt dat wel door een crash in de eerste bochten, maar de rest van de race moet ook het kijken waard zijn. 

De klapvleugels gingen voorheen alleen open na bocht 16 tot en met het rechte eind bij de pits en voorbij bocht 2. Daarvoor was een detectiepunt ingesteld voor bocht 14. Maar er komt nu een extra DRS-zone en die krijgt een eigen detectiepunt. 

Voorbij bocht 10 ligt nu een nieuwe sensor die tussen bocht 12 en bocht 13 de achtervleugel kan laten neerklappen. De wedstrijdleiding hoopt daarmee de rijders dichter bij hun voorliggers te brengen, zodat ze bij het andere detectiepunt de echte DRS-voordelen kunnen pakken. Het inhalen gaat waarschijnlijk niet gebeuren bij de derde DRS. 

Het is te hopen dat de maatregel werkt, al is DRS een kunstmatige methode om de auto's dichterbij elkaar te brengen. Formule 1 zal het meest gebaat zijn bij een iets gelijker speelveld waardoor het kampioenschap wat minder voorspelbaar wordt.