U zoekt een Bentley Arnage? Dit staat er te koop

Nu bijna alle versies van de Bentley Arnage de Youngtimer-categorie binnenkomen is het de vraag of de auto inmiddels al een beetje betaalbaar begint te worden. Het antwoord op die vraag is kort: nope, het blijven tenslotte Bentleys.

De laatste Bentley die ook nog als Rolls-Royce verkocht werd, is de Arnage. De Britten bouwden de auto tussen 1998 en 2009, waarbij het al vroeg in het bestaan dreigde mis te gaan met het model. Volkswagen en BMW voerden een verbeten strijd om het eigendom van Rolls-Royce en Bentley, die erin eindigde dat beide bedrijven een merk verkregen. Voor de Bentley Arnage bleek dat lastig omdat de auto een BMW-motor had, maar Bentley juist in Volkswagen-handen was gekomen.

De nieuwe eigenaar besloot vervolgens om de oude 6,75 liter V8 van Bentley weer van stal te halen. Die was echter nogal dorstig en veel groter en zwaarder dan de V8 van BMW waarvoor de auto ontworpen was. Volkswagen wilde echter van de BMW-onderdelen af (en BMW zag het niet zitten om de motoren aan de concurrent te leveren), waardoor in 2000 de Arnage Red Label het levenslicht zag.

Autobahn zocht voor u op Gaspedaal.nl naar de mooiste Youngtimer-Bentley Arnages.

Dankzij de lange wielbasis van deze Arnage uit 2002 zit je achterin ook als een vorst. De 6,8 liter V8 zorgt voor een flink aantal pk's (465 stuks) die de auto helpen met accelereren. Dit betonblok doet nul naar honderd in 5,5 seconde en heeft een topsnelheid van 274 km/u. Van een verlengde versie verwacht je dat hij chauffeur driven is en dus goed behandeld is. Wat je ook kunt verwachten is een hoge kilometerstand. In dit geval valt die met 162.353 kilometer mee, net iets meer dan 10.000 kilometer per jaar. Voor €77.500 maag deze zwarte Bentley mee naar huis.

Eveneens zwart is deze Arnage Red Label uit 2002. Het rode kleurtje in het label staat voor de meest sportieve versie van de Arnage, dit is de Bentley die niet door de chauffeur wordt gereden, maar door de eigenaar zelf. Binnenin trekt de auto zijn zwarte thema van buiten door in het zwarte leer. Het houtfineer geeft toch nog het gevoel dat je in een Britse club zit. Met maar 32.235 kilometer op de teller, vraag je je af wat deze auto de afgelopen zestien jaar heeft gedaan. Het maakt de auto er niet goedkoper op: €59.500 wil de verkoper er voor vangen.

Met 231.415 km op de klok heeft deze Arnage Green Label best een behoorlijk stuk gereden, maar je krijgt er dan ook een Nationale Autopas bij.  Voorin ligt de 4,4 liter ongeblazen V8 die BMW voor Rolls-Royce en Bentley ontwikkelde. Het geheel is goed voor 356 pk en een top van 240 kilometer per uur. Zoals bijna alle Bentleys Arnage in Nederland betreft ook dit een zwart exemplaar. De auto is exclusief, maar de kleur is dat absoluut niet. Voor €29.940 wil hij met je mee naar huis.

Net vijftien jaar oud, dus officieel een Youngtimer (en daarmee een auto die dus tegen de dagwaarde kan worden bijgeteld) en dan ook nog eens in een andere kleur dan zwart.Wat wil je nog meer? Deze auto heeft ook een acceptabele kilometerstand van 125.801 en het is een origineel Nederlandse auto, waardoor de kans dat er met de klok geklooid is wat kleiner is. Daar zijn lage leeftijd weten we zeker dat de oude door Volkswagen verbeterde Bentley-V8 in het vooronder steekt. De Arnage Red Label kan daardoor flink doorblazen, maar drinkt daarbij als een alcoholist in de woestijn. Voor €44.950, of na wat onderhandelen, kan deze auto mee naar uw oprit.

Heb je echt geen geld en wil je per se een Bentley Arnage rijden, dan heb je nog steeds pech: de goedkoopste die nu te koop staat moet €26.950 opbrengen. Toch bijna een modaal salaris voor een twintig jaar oude auto met 195.324 kilometer onder zich. Dan heb je wel een exemplaar met de 'nieuwerwetse' BMW-krachtbron in het vooronder.