Jaguar Land Rover ontslaat 1.000 man vanwege slechte dieselverkoop

Jaguar Land Rover heeft bevestigd dat het 1.000 man op straat gaat zetten. De aanleiding hiervoor is de teruglopende verkoop van dieselauto's doordat de belastingen hoger en hoger worden en de politiek steeds harder ingrijpt.

De Engelse autofabrikant gaf aan dat de contracten van alle gedetacheerde werknemers niet verlengd zullen worden. Ook worden er 360 man van de fabriek in  Solihull naar die in Castle Bromwich verplaatst. 

Hiermee is Jaguar Land Rover de eerste partij die openbaar maakt dat ze mensen moeten ontslaan door de steeds toenemende haat voor diesels. Het is ook niet heel vreemd aangezien de verkopen van het merk in eigen land voor 90% uit diesel bestaat. Verspreid over de rest van de wereld neemt de zelfontbrander 45% voor zijn rekening.  De verkoop van Jaguars daalde in Engeland alleen al met 26% en Land Rover moest het dit jaar met 20% minder doen. 

Eerder dit jaar kondigde JLR al aan dat ze minder gingen produceren in hun Halewood fabriek vlakbij Liverpool. Daar worden de Range Rover Evoque en de Discovery Sport gemaakt. Ook hierbij werd de vinger gewezen naar politiek (brexit) en de dieselhaat.

Gelukkig laat Land Rover zien dat ze snappen hoe het anders kan door een elektrische motor V8 in een Defender te lepelen. Een auto die voorheen voornamelijk op diesel reedt.