Jos Verstappen over Max: hij moet meer nadenken

Een dag na het vermaarde incident tussen Verstappen en Vettel heeft iedereen zijn plasje er wel over gedaan. Wellicht de belangrijkste input voor Max komt van vader Jos, die gisteravond ook reageerde.

Verstappen senior was niet aanwezig in China en Bahrein, en moest de clashes van zijn zoon dus via de beeldbuis vernemen. Gisteravond liet hij zich bij Jack van Gelder in Peptalk uit over de strapatsen van Max. Bottom line: waar hij bij het incident met Hamilton in Bahrein volledig in zijn recht stond, was het omtikken van Vettel een brug te ver. Jos:  'Hij moet in sommige omstandigheden meer nadenken.' Dit gaat voor hem ook ten dele op voor de actie buitenom op Hamilton, waarbij wij overigens van mening zijn dat Hamilton hier heel vuil een extra tikje naar rechts gaf, alleen om Max buiten de baan te dwingen.

Max zelf, die meermalen via Skype bij Peptalk aanschoof, had er gisteren even geen trek in, maar we hebben zijn eerlijke mening over het incident toch al gehoord. Kamp Verstappen weet ook wel dat hier door eigen toedoen een vrij zekere 1-2 voor Red Bull is weggegooid, maar het is prettig een stukje zelfreflectie te zien. Maar laten we ook even een lans breken voor Verstappen: over Alonso's actie op Vettel hoor je helemaal niemand, en Ricciardo's prachtige actie op Bottas was heel erg op het randje. De Fin heeft al aangegeven bewust niet verder ingestuurd te hebben op de langszij komende Red Bull om een crash te vermijden, en dus is het allemaal hosanna en pakte Dani zijn eerste winst van het seizoen. Maar dat is racen.

De komende drie races (Baku, Spanje, Monaco) is Jos aan de zijlijn weer fysiek van de partij, gisteren gaf hij aan zijn zoon vandaag te treffen, waarbij de Verstappens nog even van gedachten zullen wisselen over het afgelopen weekend. Wat ons betreft doen we het boek 'China 2018' nu dicht: Max verspeelde met een actie die hem 100% verweten mag worden een zeker podium, en was naderhand mans genoeg dit toe te geven (ook Vettels kalmte was lovenswaardig). We snappen ook wel dat hij heel graag wil, zeker na twee teleurstellende races. De race in China gaat mee in de bagage en de rest van het seizoen gaat Max ons met al zijn talent gewoon weer mooie dingen laten zien. Punt.