Ford Mustang Cobra Jet sist Dodge Demon van de weg

De Ford Mustang heeft wat te vieren en doe je natuurlijk met een superdeluxe speciale versie die het topmodel van de concurrent van de weg pist. Zie hier de Ford Mustang Cobra Jet met een 5,2 liter V8 die goed is voor zo'n 900 pk.

Vijftig jaar geleden, in 1968, kwam de eerste Cobra Jet ten tonele in de vorm van een zevenliter V8 die zijn spieren vooral liet zien tijdens dragraces. En hoewel Ford de speciale versie vaker terug heeft gebracht, is het halfeeuwige bestaan een uitgelezen moment om het weer eens goed aan te pakken en gelijk de dragracer van de concurrentie aan te pakken.

En daarmee doelen we natuurlijk op de Dodge Challenger Demon. Deze haalt iets meer dan een lullige 800 pk uit zijn supercharged V8 en doet daarmee de kwart mijl (400 meter) in een tijd die rond de 9,5 seconden ligt. Ford belooft dat de Cobra Jet het in ongeveer 8,5 seconden kan presteren. Dat de auto specifiek voor dit doeleinde gemaakt is, komt terug in de topsnelheid die niet hoger ligt dan 241 km/u.

De superexclusieve wagen wordt geleverd met een door de NHRA (National Hot Rod Association) goedgekeurde rolkooi in combinatie met een rood of wit interieur. Er worden maar een symbolische 68 van gemaakt, dus de prijs zal waarschijnlijk net zo schappelijk zijn als het geproduceerde aantal paarden. Nu is het alleen nog afwachten of deze auto ook de voorwielen van de grond krijgt.