Gelekt: dit is de Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

Mercedes-Maybach presenteert volgende week een nieuw concept in China, onder de naam 'Ultimate Luxury'. Vandaag lekten de eerste beelden, en wij willen de pijn verzachten door wat accuzuur in onze ogen te druppelen. Meine Güte, wat een hork.

De Ultimate Luxury is een concept, maar zal vanaf 2020 op de Chinese markt een productieversie krijgen. In een notendop is het een sedan met de rijhoogte van een SUV. Het interieur is superdeluxe, inclusief theeset en bloemetjes. Toegegeven: het is nogal kitscherig, met de stukken roségoud. Maar daar houden rijke Chinezen kennelijk van.

Mercedes lekte zelf per ongeluk (of expres?) de auto. Gisteren verscheen hij even op de officiële website, inmiddels is de URL dood. Details van de volgende week in Peking te onthullen auto zijn nog niet bekend, en onze bronnen spreken elkaar wat dat betreft tegen: de één rept van een V8 met 500 pk, de ander van een elektrische aandrijflijn met 750 pk en een 80 kWh-accupakket. We zouden zelf op het laatste gokken. Voor nu hebben we de foto's, waarbij we u aanraden ze niet direct na een zwaar ontbijt te bekijken. Wat een lompe monstrositeit...