Fernando Alonso eind dit jaar weg bij McLaren

Er gaan geruchten dat Fernando Alonso zijn stoeltje bij McLaren zal gaan afstaan aan het einde van dit seizoen. Deze zal dan niet gevuld worden door Nyck de Vries, maar door Lando Norris. 

Spaanse media weet te melden dat tweevoudig wereldkampioen Alonso niet verder zal gaan bij McLaren. Zijn contract loopt dan af en het lijkt erop dat McLaren geen zin heeft om nog een keer een monsterlijk bedrag voor de coureur neer te leggen. Ze kiezen liever voor een veelbelovend talent in de vorm van Lando Norris.

Dat is niet heel vreemd aangezien Norris officieel test- en reservecoureur is voor het team. Daarnaast zouden de lui uit Woking hem hetzelfde traject insturen als Hamilton 10 jaar geleden deed. Daarmee haalde hij zijn eerste wereldtitel.

Nyck de Vries zal iets minder blij zijn met het nieuws. Hij liet eerder weten dat zijn stoeltje bij McLaren al klaarstond. Hij maakt, net als Norris, deel uit van het Young Driver Programme en rijdt dit seizoen nog in de Formule 2.

En wat Alonso volgend jaar moet gaan doen valt nog maar te bezien. Hij zal ongetwijfeld ergens een stoel in een auto weten te bemachtigen, maar daarbij zal hij het wel moeten opnemen tegen Daniel Ricciardo die ook rondkijkt naar een mogelijk nieuw team.