Isdera Commendatore GT: elektrische supercar met vleugeldeuren

Isdera is zo trots op hun nieuwste creatie dat ze besloten toch niet te wachten tot een officiële introductie. Ze gooiden hun Commendatore GT, een supercar met 800+ pk en vleugeldeuren, alvast online en wij zijn een beetje onder de indruk.

Na een eerste blik op de Commendatore GT kunt u niet ontkennen dat het een goed ogende machine is. Een sportieve lijn die we bij een GT graag zien met als slagroom op de taart twee meeuwendeuren. Noem ons simpel, maar wij houden van dat soort gimmicks. Binnenin vinden we natuurlijk wat we verwachten: een prachtig in leer afgewerkt interieur met, u raadt het al, grote schermen en touchscreens. Waar we alleen vraagtekens bij zetten is de styling van de achterkant. Deze is nogal, hoe zullen we het zeggen, inspiratieloos...

Natuurlijk heeft de creatie van Isdera ook cijfers die er op papier erg goed uitzien. Een 105 kWh accupakket dat twee motoren van juice voorziet. Deze produceren bij elkaar 815 pk en 1060 Nm. Elke motor stuurt twee wielen aan, en dat betekent dat de GT vierwielaangedreven is. Optrekken gaat, zoals u verwacht van een elektrobak, lekker snel. Van 0 naar 100 km/u kost u 3,7 seconden van uw leven. 0-200 km/u gaat in iets minder dan tien seconden en de topsnelheid ligt op 302 km/u. Alleen zal dat laatste cijfer nooit gehaald worden door een eigenaar, want Isdera levert de auto begrensd op 250 km/u.

En dan vergeten we nog bijna het belangrijkste cijfer voor een stekkerauto: range. De auto moet een afstand van 500 km kunnen halen. Opladen gaat daarna ook best snel. Binnen 35 minuten zitten de accu's voor 80% vol. 

Het gaat hier overigens niet over een conceptmodel. De Commendatore GT gaat in productie. Er zullen er twee (2) gemaakt worden. Prijzen weten we niet, maar we vragen ons af of dat überhaupt nuttige informatie is, aangezien de twee ongetwijfeld al verkocht zijn.