'Porsche vanaf 2021 in Formule 1'

Voormalig Formule 1-coureur Gerhard Berger zegt dat Porsche Motorsport overweegt om in 2021 Formule 1 te betreden. De nieuwe motorregels die dan ingaan zijn reden om nog even te wachten om mee te gaan rijden.

De Oostenrijkse Berger die tussen 1984 en 1997 actief was en in die tijd 210 races reed, vertelt Autobild dat de Duitse autobouwer naast deelname aan de Formule E ook denkt over een motor in de koningsklasse, Formule 1: "Porsche denkt na over een entree in de Formule 1 na 2021. Ze wachten nu nog op het nieuwe motorreglement dat in mei verwacht wordt, en daarna nemen ze een beslissing."

De reden achter een mogelijke deelname aan de Formule 1 lijkt te liggen in het afhaken bij de WEC (World Endurance Championship) waarvoor ze erg veel ontwikkelingen gedaan hebben op het gebied van hybride technologieën. Die ontwikkeling wil Porsche graag voortzetten in een andere raceklasse. Maar voordat ze dat kunnen gaan doen, moeten ze eerst de regelgeving rondom de nieuwe motoren voor F1-bolides afwachten. Het lijkt er nu op dat er weer gekozen gaat worden voor 1,6 liter V6 met een hybride-element en dat past blijkbaar in de planning van de traditionele boxermotorbouwer. Op dit moment is het motorsportteam nog vooral bezig met de geplande entree aan de elektrische Formule E

Porsche is niet de enige die peinst over een entree in de Formule 1. Aston Martin Racing heeft ook te kennen gegeven dat ze het wel zien zitten om een motor te leveren vanaf 2021. Als beide fabrikanten hiermee doorgaan, wordt het aanbod in aandrijving met 50% uitgebreid en dat kan wel eens heel interessant worden voor de teams en de fans van de sport. Meer keuze, is meer concurrentie en dat doet een sport altijd goed.