Max Verstappen reageert in Peptalk op crash met Ricciardo

We hebben de korte interview-snippets direct na de race gezien, maar het wordt interessant als je iets langer bij het toch wel heftige incident van zondag stil kunt staan. Max Verstappen ging er gisteravond even voor zitten.

De race van zondag in Baku werd bij Red Bull afgesloten met een grafstemming. Na een aantal duels op het scherp van de snede tussen Verstappen en Ricciardo ging het op ruim driekwart van de race heel erg fout: de teamgenoten die met kraakverse Ultrasofts op P4 en P5 reden - en dus op weg waren naar minstens 22 punten - speelden het duurste spelletje tikkertje ooit, en ramden elkaar van de baan. Marko, Newey, Horner: allemaal waren ze laaiend, en dat hadden hun coureurs ook door.

Max Verstappen is inmiddels terug in zijn optrekje in Monaco, hij schoof gisteravond via Facetime aan bij de heren van Ziggo. Het werd een veilig gesprek vol open deuren. Wat bijdroeg aan de enorme hoeveelheid actie op de baan was de layout met de vele rechte stukken, en de straffe wind, die de verschillen tussen de auto's oppompte. In dat opzicht was het al een unieke race, en hoeven we dergelijke acties op andere circuits niet zo snel te verwachten, aldus Max, die na vier races met 18 punten de achtste plek in het WK bezet.

Het bekende woord dat na China voorbij kwam, passeerde ook hier de revue: gretigheid. Volgens Max moeten hij en Dani misschien wat minder gretig zijn tegenover elkaar. Dat hij zelf ook wel doorheeft dat dat van zijn kant niet zal komen, tenzij hij harde stalorders krijgt, blijkt wel in zijn reactie op de terechte vraag van Frank Evenblij, met dezelfde strekking.

Stalorders lijken ook niet waarschijnlijk, ook al gaf Helmut Marko direct na de race aan dat de heren coureurs nu wel op glad ijs racen. Toch zal een volgende confrontatie tussen Verstappen en Ricciardo er met het drama van Baku in het achterhoofd toch minder hard aan toegaan. Dat hoopt Red Bull ook, waardoor het nog geen stalorders afgeeft.

Dan het goede nieuws: in Barcelona, over twee weken, brengt Red Bull een sleep updates mee. In hoeverre dit de Stieren gaat helpen om nóg competitiever te zijn voor de overwinning moet zich uitwijzen. De andere teams zitten natuurlijk ook niet stil.