VIDEO. Porsche doet rondje New York met 919

Nadat Porsche eerder dit jaar aankondigde op wereldtournee te gaan met de gepensioneerde 919 Prototype, verwachtten we dat ze op circuits zouden gaan racen om daar records te breken. Een rondje down town New York dacht niemand, maar is toch heel erg tof.

Vorig jaar stapte Porsche uit de LMP1 raceklasse (om over te stappen op Formule E) en liet de 919 van zijn nog niet zo oude dag genieten. Begin dit jaar kwam daar verandering in. De autofabrikant blies het prototype extra leven in, veranderde hem in hun snelste auto ooit en wilde hem nog een afscheidstournee geven. Deze begon op Spa waar hij het baanrecord van Lewis Hamilton verpulverde. De volgende stop: niet nog een recordbrekende rondje over een circuit, maar lekker wachten voor rood licht in New York.

Oké, dat wachten voor rode verkeerslichten viel vast mee. Aangezien Porsche eigenlijk niet de straat op mag met de 919 Hybrid waren de wegen gedeeltelijk afgesloten en werd overig verkeer netjes uit de buurt gehouden. Je wilt ook niet zien dat een appende Yellow Cab zich in de zijkant van deze veel te dure racewagen ploegt tijdens een ererondje. Daarnaast is ook duidelijk te zien dat de auto flink hoger op de vering staat. De wegen van Nieuw Amsterdam zijn blijkbaar net zo erg als die van onze zuiderburen.

Naast dat het oorverdovende racegeluid van de Porsche de bewoners van The Big Apple wakker schudde, heeft het ook een paar prachtige plaatjes opgeleverd. U weet wel, van die plaatjes waarbij u alleen maar kunt denken: "man, wat had ik hier graag in het echt bij gestaan."