Tesla Model S niet langer de bestverkochte EV van Nederland

Jarenlang voerde de Model S steevast het lijstje van de bestverkochte elektrische auto's aan, maar er is een nieuwe sherrif in town. Wilt u een gokje wagen welk merklogo op zijn neus staat: een ruit, een 'H', 'VW', of toch 'Nissan'?

We houden u niet langer in spanning (get it?): de Volkswagen e-Golf mag zich na vier maanden de bestverkopende EV van Nederland noemen. Met 915 registraties is de e-Golf de Tesla Model S (859) officieel voorbij. Ook de Nissan Leaf (731) moet achter de Golf aansluiten, maar met 268 registraties in april (tegenover 111 voor de e-Golf) klopt de nieuwe generatie wel stevig op de deur. We voorspellen dat Nissan de kroon nog voor het jaar halverwege is overpakt. De e-Golf heeft een 35,8 kWh-accupakket, de Leaf heeft 40 kWh in zijn vloer liggen.

De piek in stekkerGolf-registraties viel dit jaar vooral in januari, toen werden er meer dan 500 gekentekend. De woordvoerder verklaart dit desgevraagd vanuit het gegeven dat een deel hiervan in het laatste kwartaal van 2017 is verkocht, maar pas in januari 2018 op kenteken gezet. Bijna een kwart van alle gekentekende Golfjes in 2018 was volelektrisch, de totale afzet (zonder Sportsvan) kwam uit op 4.001 stuks. 

In totaal rijden in Nederland nu ruim 2.100 e-Golfs rond, ongeveer evenveel als dat er Tesla Model X'en zijn. Onbetwiste marktleider in aantal blijft de Model S, hiervan rijden er bijna 9.000 op geel kenteken.