Lewis Hamilton breekt het nieuws: er komt een GP van Miami

Sinds het F1-circus in Amerikaanse handen is, wordt naarstig gezocht naar uitbreidingsmogelijkheden in het thuisland. De eerste uitbreiding komt vrijwel zeker in het zonnige Miami, en Chase Carey's hype man Lewis Hamilton gooit het alvast in de ether.

Formeel hebben we pas over een week meer duidelijkheid: op 10 mei stemt de gemeenteraad van de kustplaats over een beoogde deal, die van 2019 tot en met 2028 loopt. Echter, dit schijnt een formaliteit te zijn: de burgemeester en city commissioners staan vierkant achter het plan om de F1 naar Florida te halen.

Miami heeft geen circuit dat de F1 kan huisvesten, vandaar dat ook deze race in de vorm van een stratencircuit wordt gegoten. Volgens lokale media zijn er al afgevaardigden van de F1 in Miami geweest om plannen voor een ontwerp te bespreken. De koningsklasse van de autosport was nog nooit in Florida, wel werd er tot niet heel lang geleden met IndyCars geracet. In 2015 streek ook de Formule E neer in Miami, maar dit lijkt een eenmalig project te zijn geweest. Als de F1 inderdaad een deal van tien jaar sluit is het lot van de Formule E er helemaal bezegeld.

Kennelijk weet Lewis Hamilton de uitslag van de stemming van volgende week al, of hem is ingefluisterd dat het een done deal is. De man verliet eind vorig jaar na een genderconfuus incidentje twitter en instagram, maar keerde in januari weer terug: vandaar dat we nu toch bovenstaand bericht op zijn stories kunnen lezen. Cornrow Lewis is geen onbekende in Miami, in zijn schaarse vrije tijd zet hij met zijn rode jet graag koers naar de bruisende kustplaats. 

Alleen die laatste zin is wat vreemd: hij zal toch niet vergeten zijn dat hij de laatste 10 jaar ook in Austin heeft geracet?