Roept u maar. Zou u een BMW M7 kopen?

Tot nu toe heeft BMW nog niets gedaan met een M7 behalve het idee ervan afschieten. Maar toch legt de Beierse autobouwer de merknaam vast en dat kan meerdere dingen betekenen.

BMW heeft op 27 april 2018 de merknaam 'M7' bij het Amerikaanse patentkantoor vastgelegd. Dit werd ontdekt door Bimmerfest. Het vastleggen gaat vooralsnog alleen om de combinatie van M en 7 achter elkaar, en is het specifiek gericht op auto's. Daar blijft het voor nu dan ook bij want de Duitsers hebben voor de rest geen enkele indicatie voor een auto aan de merknaam gehangen.

Nu kan het ook heel goed zijn dat het vastleggen van een merknaam alleen gedaan wordt om ervoor te zorgen dat de concurrentie er niet mee aan de haal kan gaan, maar we zien het liever positief in. Al blijft de kans op een volwaardige M7 toch erg klein. BMW heeft namelijk al een model dat erg goed mee kan komen met de Audi S8 en de Mercedes-AMG S63: de M760Li. Geen volwaardig M-product, maar toch indrukwekkend met een 6,6 liter twin-turbo V12 die er 610 pk en 800 Nm uitgooit. 0-100 km/u gaat binnen 3,6 seconden en de top is elektronisch gelimiteerd op 250 km/u.

Mocht u toch in de markt zijn voor een M7, dan kunt u er zelf een bouwen, of kunt u even aankloppen bij Alpina voor een B7 BiTurbo. Dit is een iets dikkere versie dan de 'standaard' M760Li.