Belg reed 654 km/u te hard in Opel Astra

Een Belg kreeg vorige week een boete op de deurmat omdat hij in zijn Opel Astra met 696 km/u geflits was. Hiermee brak hij het snelheidsrecord niet op een zoutvlakte, maar gewoon op een 50 km/u weggetje. 

Een 30-jarige man uit Wallonie kreeg vorige post van de Belgische Justitie met de vraag of hij even 6597 euro wilde overmaken omdat hij met een snelheidsovertreding van 654 km/u door een bermkassa op de gevoelige plaat was vastgelegd. Nu heeft de man een simpele Opel Astra waarmee dit soort snelheden niet haalbaar zijn, genoeg reden om verhaal te halen.

Volgens de Belgische politie klopt het inderdaad dat een Astra geen 696 km/u kan rijden, laat staan dat iemand de skills heeft om dit op een 50 km/u weg te doen. De conclusie was snel gevonden: een falende flitspaal. Dus de overtreder hoeft deze prent niet te betalen, maar toch kreeg hij een bonnetje mee naar huis. Want ondanks een falende camera, reed de snelheidsduivel toch 60 km/u, en dat is 10 km/u te hard. Hoe ze daar achter zijn gekomen met een kapotte flitspaal, is ons een raadsel.