Bizar: parkeercontroleurs op de vuist met politie

Nieuws over een matpartij met parkeercontroleurs doet je waarschijnlijk meteen denken aan tokkies, die het niet eens zijn met een boete. In Parijs zijn de parkeercontroleurs tegenwoordig zelf de aso's die klappen uitdelen.

Sinds 1 januari van dit jaar heeft de gemeente Parijs het controleren van foutparkeren en niet betalen voor parkeren uitbesteed. Het stadhuis dacht dat het wel een aardig idee was om een private partij in te schakelen om dat saaie rotkarweitje op te knappen. Daarnaast is het makkelijk voor de begroting: je weet ieder jaar precies hoeveel je gaat verdienen. Toch is de werkelijkheid wat weerbarstiger dan het plan. 

Al in de eerste week van het jaar werden verschillende parkeercontroleurs knetterstoned van de weg gehaald en er waren er zelfs bij die zonder rijbewijs achter het stuur zaten. Verder heeft een controleur gewoon 5.000 valse bekeuringen uitgeschreven, zodat hij zijn quotum haalde, maar wat er zaterdag  gebeurde in een chique winkelstraat slaat werkelijk alles. Letterlijk: een paar van de controleurs konden hun vuisten niet thuishouden.

De eigenaresse van een Parijse schoonheidssalon zag zondagmiddag dat een van de controleurs haar auto aan het bekeuren was en nam een sprintje naar buiten. Het gesprek met de controleur werd al snel een stuk minder aangenaam en eindigde met een duw. Opmerkelijk genoeg is het de parkeercontroleur die begint met duwen, maar daar blijft het niet bij: al gauw blijkt de controleuse (inderdaad, dit betreft een bitch fight) echt losse handjes te hebben en vallen er klappen. Waarop de broer van de schoonheidssalon-eigenaresse ingrijpt. Als vervolgens blijkt dat de politie is geroepen gaan de controleurs er als een haas vandoor.

Met wat hulp van de broer vinden de agenten al snel een groepje controleurs terug, maar die blijken zich niet zo maar over te geven. Wat volgt is een relletje waar zelfs de agenten worden geslagen, maar waarbij ook allerlei omstanders zich met de bende bemoeien. Uiteindelijk worden drie van de parkeercontroleurs aangehouden. Het drietal zit nog steeds vast omdat twee agenten en de broer aangifte tegen het gezelschap hebben gedaan.