VW toont ultieme Pimpgolf met 400+ pk

Volkswagen pakt elk jaar groots uit tijdens het Wörtherseetreffen waar u de meeste Golfjes tegelijk kunt bewonderen. Dit jaar traditiegetrouw twee die gepimpt zijn door VW's eigen stagiaires. 

Volkswagen liet twee teams van stagiaires los gaan op bestaande modellen van de Golf. Het eerste team uit Wolfsburg ging met een GTI aan de slag, het team uit Chemnitz, Dresden en Zwickau koos voor de Golf Variant TGI, met vernieuwde aardgasmotor. 

De ambitie was duidelijk groter bij de Wolfsburgers. De GTI is namelijk flink aangepakt en hernoemd tot GTI Next Level. Aan de buitenkant vinden we een Volkswagen Accesories bodykit, een wrap met verschillende contrasterende folies en 20 inch velgen afkomstig van een Audi R8. Hoewel we er geen foto's van hebben, schijnt dit thema ook aan de binnenkant doorgevoerd et zijn: alles is in two-tone uitgevoerd. Als klap op de vuurpijl heeft dit team, in typische Pimp My Ride-stijl, de achterbank vervangen door een aantal speakers met en totaalvermogen van 2.480 watt en een gigantische TV . Zo kan er gegamed worden wanneer de achterklep open staat. 

Belangrijker zijn de upgrades die het team heeft gedaan aan de motor en de ophanging. Het tweeliter benzineblok heeft gesmede zuigers, een grotere turbo, een custom RVS uitlaatsysteem en een grotere intercooler. Hierdoor weten de stagiaires 411 pk en 511 Nm uit het blok te krijgen, meer dan de krachtigste GTI ooit. Achter de 20 inch velgen vinden we een Billstein schroefset.

Het tweede team had blijkbaar niet erg veel zin in de opdracht want waar de GTI Next Level op alle fronten is aangepakt, blijft het bij de Variant wat karig. Ook hier kozen de kids voor een wrap met een mix van mat en hoogglans en 20 inch velgen. De motorkap heeft nu een powerdome want daaronder bevindt zich een dikke, dikke 1,5 liter brommer die 131 pk produceert. 

Ook hier hebben we weer geen foto's van het interieur, maar als we Volkswagen mogen geloven zijn ze dat niet vergeten. De TGI heeft sportstoelen met rode stiksels en instelbare interieurverlichting. In de achterbak vinden we geen TV en speakers, maar een uitklapbaar zitje en een bijpassende custom tafel.

En hoewel er motorisch niets veranderd is, ademt deze toch uit door een speciaal ontworpen uitlaat. Zijn paarden stuurt hij door een zeventrapsautomaat met dubbele koppeling naar alle vier de wielen. Ook heeft de auto een schroefsetje en nieuwe remmen gekregen.