Enorm, enormer, Rolls-Royce Cullinan

Morgen gaat de wereld eindelijk kennismaken met de meest pompeuze auto ooit vertoond: de Rolls-Royce Cullinan. De Britten hebben de details vrij goed onder de pet weten te houden, maar showden de auto gisteren aan iemand met een camera. Faal.

Het is maar de vraag hoe erg ze het bij Rolls-Royce vinden dat er een plaatje van hun Cullinan naar het internet is gesijpeld, maar knullig blijven we het toch vinden, dat gelek. De Cullinan is vernoemd naar de grootste diamant ooit aangetroffen op aarde en de verwijzing is duidelijk. Deze auto is namelijk reusachtig. Het is een raadsel hoe de voorgevel van de auto door de voetgangersveiligheidstests is gekomen.

Om nog even op die voorpartij door te gaan: er is zoveel ruimte op het front van de auto dat er zelfs ventilatieroosters tussen de bumper en de koplampen zitten. De grille is groter dan ooit. Het lijkt wel alsof de Britten een Romeinse tempel hebben opgegraven en voorop de auto hebben gezet met een Spirit of Ecstasy er bovenop.

Voor het zweverige en extreem overdreven persbericht met de rest van de foto's moeten we nog even wachten tot morgen. We geven vast een voorproefje: deze auto is fantastisch, aldus de bouwers. Tja, en de kans dat hij onovertroffen is, die is immers ook vrij groot.

Update:
Inmiddels is het grote lekken begonnen. Instagrammer
Sam Moore plaatste meer beelden van de auto. Inmiddels heeft hij ze verwijderd naar aanleiding van dreigementen van de PR-lui van Rolls-Royce.

Inmiddels is de Cullinan er ook officieel.